Tate za 5

OŠ „Vladimir Nazor“, Neviđane

Projekt: Tate za 5

OŠ "Vladimir Nazor" u Neviđanima ovim je projektom, kroz zabavne i edukativne aktivnosti za očeve i djecu, stvorila priliku za kvalitetno druženje očeva s djecom te ih potaknula na bolju suradnju sa školom.

Cilj ovog projekta bio je da se očevima pruži prilika i da se osjete pozvani sudjelovati u životu i radu škole, što do njegovog provođenja njih bio slučaj.

O projektu

120946691_175110737540474_6725741894926337728_o

Kroz osam različitih aktivnosti (po jedna za svaki razred) očevi su sa svojom djecom sudjelovali u (izvan)školskim aktivnostima. Tako su učenici prvog razreda posjetili s očevima rasadnik Divna u Dobropoljani, a drugaši su organizirali  turnir u „Čovječe, ne ljuti se“. Trećaši su s očevima organizirali izlet brodom i imali sreću vidjeti dupine. Četvrtaši i očevi su izradili ribu Goby koja „jede“ plastične boce na aktivnosti „Riba i plastika baš su fantastika“. Petaši i očevi sudjelovali su na „Turniru u pecanju“, šestaši i tate su učili pružati prvu pomoć na radionici Crvenog križa iz Biograda. Sedmaši su napravili meleme u OPG-u Matulić. I, na kraju, osmaši su s očevima obojali školsko košarkaško igralište.

U maloj otočkoj školi svi se vesele i super prihvaćaju priliku da se za djecu napravi nešto drugačije, poučno i zabavno.

O školi

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ nalazi se na otoku Pašmanu, u mjestu Neviđane, na glavnoj otočnoj prometnici. Nastava se odvija samo u jutarnjoj smjeni, zahvaljujući tome što imamo modernu i prostranu školsku zgradu, koja je posljednji put rekonstruirana 2008. godine. Naročito smo ponosni na školsku sportsku dvoranu koja je opremljena svim potrebnim spravama i pomagalima za realizaciju kvalitetne nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

Naša škola je posljednjih godina postala prepoznatljiva po: kvalitetnim, maštovitim, sveobuhvatnim programima obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, humanitarnim djelovanjima; prije svega tradicionalnim posjetom Domu za stare i nemoćne Sv. Frane – Zadar uoči Božića, učeničkoj zadruzi „Boduli“ koja djeluje od 2010. godine i promiče očuvanje baštine i običaja našeg otoka, izvrsnom likovno-literarnom stvaralaštvu gdje ističemo našu učenicu Petru Lukačić - dobitnicu 1. nagrade na natječaju „Moja prva knjiga 2012.“ čija je slikovnica obavezna lektira za sve naše prvašiće, njegovanje zavičajnog govora u radu literarne skupine, te vrsni i kreativni rad naše likovne skupine „Mašta radi svašta“, svim ostalim aktivnostima, projektima, događanjima kojima uporno i s radošću svakodnevno ispunjavamo svoj glavni zadatak: kvalitetna škola danas, za kvalitetne ljude sutra, a među kojima naročito ističemo aktivnosti na unapređenju rada školskog Tima za kvalitetu i raznolik program obilježavanja Dana škole.

Više o školi pročitajte na poveznici.