8s_orig

OŠ Zrinskih i Fankopana, Otočac

Projekt: Mali poduzetnik se krije u meni

U listopadu prošle godine OŠ Zrinskih i Fankopana iz Otočca započela je provedbu projekta održivog razvoja u svojoj zajednici pod nazivom "Mali poduzetnik se krije u meni". Za potrebe projekta pokrenuli su i mrežnu stranicu - Mali poduzetnik se krije u meni. Cilj projekta je razviti poduzetnički duh učenika i pokrenuti malo poduzetništvo. Trajat će godinu dana, a sadržajem će objediniti razne aktivnosti u koje će biti uključeni učenici uz mentorstvo učitelja iz projektnog tima.

O projektu

88156825-2465635817080578-6954047197528719360-n_orig

U listopadu prošle godine OŠ Zrinskih i Fankopana Otočac započela je provedbu projekta održivog razvoja u svojoj zajednici pod nazivom Mali poduzetnik se krije u meni. Cilj projekta je razviti poduzetnički duh učenika i pokrenuti malo poduzetništvo. Trajat će godinu dana, a sadržajem će objediniti razne aktivnosti u koje će biti uključeni učenici uz mentorstvo učitelja iz projektnog tima. Projekt ima i tendenciju održivosti te povezuje školu s lokalnom zajednicom. Na taj način učenici naše škole zauzet će mjesto aktivnih i odgovornih građana koji misle na vlastitu budućnost i budućnost svoje zajednice.

Kako bi bili dobri poduzetnici trebamo dobro poznavati identitet svoga kraja koji ćemo utkati u naš proizvod, a to je tvrdi sapun kojeg ćemo sami proizvesti, predstaviti javnosti i reklamirati na najbolji mogući način putem medija i na sajmovima. Funkcionirat ćemo poput malog, ali razvijenog poduzeća, koje samo uzgaja i prikuplja sirovine za proizvodnju. Želimo biti održivi. Ovim projektom želimo biti i primjer zajednici, potičući male proizvođače na ekološki uzgoj, suradnju, ali i poboljšanje turističke ponude kraja koja sukladno potražnji može imati svjetlu budućnost. Samim time postajemo mali ambasadori kraja u kojem živimo.

U ovaj projekt unosimo puno entuzijazma pa želimo da tako i završi.

Projekt u slikama

O našoj školi

OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac čine matična škola Otočac i 10 područnih škola. Uključena u UNICEF-ov projekt Za sigurno i poticajno okruženje u školama i dobila je status Škola bez nasilja i Mjesto nulte tolerancije na nasilje.  Pridružila se programu Škole za Afriku, a organiziranjem humanitarnih akcija pokazuje svoje veliko srce. Redovito sudjeluje u ekološkim akcijama, a jedna od njih je Zelena čistka. Ponosna je i na osvojeno prvo mjesto u akciji Zeleni cvijet. Svake godine bilježi zavidne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. U svom radu potiče i razvoj kreativnosti što dokazuju i ostvareni rezultati na likovnim i literarnim natječajima na županijskoj i državnoj razini. Izdvajamo osvojeno treće mjesto za likovni rad na natječaju Hrvatska 2030. – Hrvatska kakvu želimo. Potiče razvoj i na području digitalne tehnologije i robotike. Robotičari ostvaruju iznimne rezultate, a plasirali su se i na Europsko robotičko prvenstvo u Hannoveru 2019. Nagrađena je i za najbolji strip na temu Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu. Članica je u programu Oracle Academy. Razvija kod djece i zdrave tjelesne navike pružajući im mogućnost uključivanja u razne sportske aktivnosti, a uključena je i u projekt Shema školskog voća. Tradicija i zavičajnost sastavni su dio rada, a njeguju se kroz razne izvannastavne aktivnosti. Sukladno mogućnostima organizira za djecu i terensku nastavu u svrhu boljeg učenja.