download

OŠ Kistanje

Projekt: Učionica iz snova

Osnovna škola Kistanje je početkom ožujka 2020. godine krenula s provođenjem projekta “Učionica iz snova”. Glavni cilj projekta je poboljšanje kvalitete odgojno-obrazovnog rada i razvijanje radnih navika.

O projektu

download (1)

Osnovna škola Kistanje je početkom ožujka 2020. godine krenula s provođenjem projekta “Učionica iz snova”. Nositelji projekta su učenici 6. b, 4. a i 2. Glavni cilj projekta je poboljšanje kvalitete odgojno-obrazovnog rada i razvijanje radnih navika. Aktivnosti koje ćemo provoditi za vrijeme projekta su anketiranje učenika, traženje donacija, izgradnja vanjske učionice sa svim popratnim sadržajima i osnivanje školske zadruge. Tijekom projekta ostvarit će se suradnja s ekološkom udrugom “Krka”, udrugom “Zvonimir” i Pučkim otvorenim učilištem iz Knina. Kroz radionice izrade suvenira, uređenja vanjske učionice učenici će razvijati radne navike, a lokalnu zajednicu potaknut ćemo na razvoj poduzetništva. U tome će nam pomoći volonteri  ekološke udruge “Krka”, roditelj koji pomaže u izradi vanjske učionice te voditeljica plesne skupine.

Projekt u slikama

O našoj školi

Osnovna škola Kistanje smještena je u malenoj općini Kistanje, u srcu dalmatinske Bukovice. Relativno je mlada škola, s radom je započela 1997.g. Ove školske godine, nastavu pohađaju 182 učenika koji su raspoređeni u 18 razrednih odjeljenja. Nastava je organizirana u dvije smjene, jutarnju i popodnevnu.
Dosada smo sudjelovali u mnoštvu projekata, od kojih bi posebno izdvojili dva:

  • Projekt energetske obnove OŠ Kistanje
  • Projekt “Multikulturalnosti”

U projektu energetske obnove posebno bi izdovojili činjenicu da sad posjedujemo fotoenergetsku centralu, koja proizvodi struju iz sunčeve energije. Zahvaljujući tome i mi dajemo svoj mali doprinos očuvanju okoliša.
U projektu “Mulitkulturalnosit” sudjeluju tri škole, OŠ Kistanje, OŠ Laslovo (pokretač projekta) i OŠ Dežanovac. Sve tri škole se nalaze višenacionalnim sredinama te pokušavaju upoznavanjem različitih kultura, religija i vrijednosti omogućiti učenicima svojih škola kvalitetno obrazovanje.
Također smo ponosni što smo sudjelovali u akciji “Posadi drvo, ne budi panj”. Zahvaljujući velikodušnoj donaciji NP Krka koji su nam poklonili 18 sadnica mladih maslina, uspjeli smo posaditi maslinik u dvorišu škole, te nekoliko stabala smokava.