logo_word_(1)

OŠ Ludbreg

Projekt: Senzorni park

Glavni cilj projekta "Senzorni park" je obnoviti postojeću infrastrukturu parka te potaknuti učenike i učitelje da ga koriste u nastavne svrhe.

Projekt: Dječji hrvatsko-romski rječnik

"Dječji hrvatsko-romski rječnik" projekt je koji rješava jezičnu barijeru djece pripadnika romske manjine.

O projektima

Senzorni park

49479-80095-83223546_190716355503006_25483664464805888_n

Dječji hrvatsko-romski rječnik

Nina, Maja, Renato, Leon sastavljaju popis riječi

Glavni cilj projekta "Senzorni park" je obnoviti postojeću infrastrukturu parka te potaknuti učenike i učitelje da ga koriste u nastavne svrhe. Senzorni park je mjesto u dvorištu škole osmišljeno za boravak učenika na otvorenom i razvoj svih osjetila, odmor, zbližavanje s prirodom kroz rad na zemlji i oko biljaka te učenje kroz nesporednu stvarnost. Učenici će, pod vodstvom svojih mentora, osvježiti park bojom, graditi klupice, kopati stazice, saditi drveće, pripremati uzdignute gredice, planirati plodored, kompostirati...

Cilj nam je povećati kvalitetu sadržaja koje nudimo svojim učenicima, ali i oplemeniti njihovo učenje te ih potaknuti na djelovanje.

"Dječji hrvatsko-romski rječnik"  osmišljen je zbog činjenice o jezičnoj barijeri djece pripadnika romske manjine i socijalnoj distanci koja je uslijed iste javlja kod svih učenika.

Da bismo nejednakost umanjili, a istaknuli ljepotu različitosti, rječnik će biti jedno od dodatnih sredstava za rad učitelja, asistenata i učenika u našoj školi.

Riječi za rječnik prikupljaju učitelji-mentori kroz kreativne i socijalizacijske radionice s učenicima, a rječnik će oslikati jedan od likovno najtalentiranijih učenika OŠ Ludbreg. Za potrebe projekta, učenik ilustrira rječnik na grafičkom tabletu te uči nove alate i programe dok ostali još izrađuju i društvenu igru koja će pratiti rječnik. Promocija rječnika, kao i muzejska izložba učenikovih radova na grafičkom tabletu, planirane su radi osvještavanja šireg dijela javnosti o problemu ove manjine, ali i suzbijanja osjećaja srama te pokazivanje primjera dobre inkluzije.

O našoj školi

Osnovna škola u Ludbregu s djelovanjem je započela davne 1899. pod imenom Državna građanska škola u Ludbregu. Zgrada škole srušena je 1976. godine, a škola seli na današnju lokaciju. Ime škole postaje OŠ Dragice Kancijan i ono ostaje sve do 1990./1991. godine kada je škola preimenovana u OŠ Ludbreg, ime koji i danas nosi.

Danas OŠ Ludbreg ima 909 učenika u 33 redovna razredna odjela, 3 posebna i 6 odjela glazbene škole. Škola za učenike organizira i produženi boravak u ukupno 6 grupa.

Školska zgrada nadograđena je učionicama pa učenici nastavu pohađaju samo u jutarnjoj smjeni.