Priručnik za sreću

OŠ Velika Mlaka

Projekt: Priručnik za sreću

Osnovna škola Velika Mlaka provela je projekt pod nazivom "Priručnik za sreću". Cilj projekta bio je, prije svega, povećati osobni osjećaj sreće, sigurnosti i međusobnog povjerenja kod učenika jer ulazeći u srž različitih problema u užoj i široj zajednici došli su do zaključka da je glavni uzročnik sve negativnijeg stanja u društvu, na svim područjima, međusobno nepovjerenje među ljudima, nepovjerenje u institucije što u konačnici rezultira time da je osobni osjećaj sreće i sigurnosti, koji je inače preduvjet rasta pojedinca i zajednice, smanjen.

O projektu

happiness

Projekt "Priručnik za sreću" počeo je provedbom radionice Mjerač sreće na kojoj su učenici i učenice razgovarali o tome što je za njih sreća, kako se ona osjeća i zašto im je važna. Učenici su pristupili digitalnom testu na kojem su rješavali pitanja iz nekoliko područja života koji utječu na osjećaj sreće: emocije, međuljudski odnosi, ostvarenost i uspješnost. Nakon prve, sudjelovali su i razradili još 9 radionica – Moje supermoći, Što me uistinu usrećuje?, Zahvalnost je korak do sreće, Što mogu kontrolirati?, Negativne misli umotaj u pozitivne, Kako dobiti oprost?, Isplaniraj svoj dobar život, Mjerač sreće 2 i Kako reći ne, a da ne povrijediš druge, sve s ciljem izrade Priručnika za sreću čiji je cilj poboljšanje odnosa među učenicima.

Za sreću je potrebno malo, ovaj put, možda je to malo baš ovaj "Priručnik za sreću".

Projekt u slikama

O školi

Osnovna škola Velika Mlaka samostalna je škola, a u svom sustavu im a područni razredni odjel u Mičevcu. Pohađaju je učenici naselja Velika Mlaka i Veliko Polje, kao i učenici predmetne nastave iz naselja Mičevec. Škola je izgrađena 1990. godine.
U školi se provode razni projekti i izvannastavene aktivnosti. Zadnjih 20 godina u školi djeluje i učenička zadruga ,,Jabuka’’. Učenička zadruga je oblik dobrovoljne izvannastavne aktivnosti koja okuplja učenike i učitelje, u kojoj učenici stječu radne navike, poduzetničke vještine, odgovornost, razvijaju inovativnost, uče o suradnji, grade samopouzdanje i kreativnost. Osim poduzetništva jedno od načela učeničkih zadruga je ekologija i humanitarno djelovanje. U školi njegujemo zajedništvo i izvrsnost, a više od svega volimo biti aktivni. Više o školi pročitajte na poveznici.