1

OŠ Velika Mlaka

Projekt: Priručnik za sreću

6. c osnovne škole Velika Mlaka provodi projekt pod nazivom "Priručnik za sreću". Cilj projekta je, prije svega, povećati osobni osjećaj sreće, sigurnosti i međusobnog povjerenja kod učenika jer ulazeći u srž različitih problema u našoj užoj i široj zajednici došli smo do zaključka da je glavni uzročnik sve negativnijeg stanja u društvu, na svim područjima, međusobno nepovjerenje među ljudima, nepovjerenje u institucije što u konačnici rezultira time da je osobni osjećaj sreće i sigurnosti, koji je inače preduvjet rasta pojedinca i zajednice, smanjen.

O projektu

happiness

Osnovna škola Velika Mlaka provodi projekt pod nazivom: Priručnik za sreću. Nositelji projekta su učenici 6. c razreda. Cilj projekta je, prije svega, povećati osobni osjećaj sreće, sigurnosti i međusobnog povjerenja kod učenika jer ulazeći u srž različitih problema u našoj užoj i široj zajednici došli smo do zaključka da je glavni uzročnik sve negativnijeg stanja u društvu, na svim područjima, međusobno nepovjerenje među ljudima, nepovjerenje u institucije što u konačnici rezultira time da je osobni osjećaj sreće i sigurnosti, koji je inače preduvjet rasta pojedinca i zajednice, smanjen. To ćemo pokušati učiniti kroz niz radionica čiji će okvir pripremiti mnogi stručni suradnici, u prvom redu s područja pedagogije, psihologije i sociologije. Uspješne rezultate našeg rada, ali i putokaz kako ih postići, podijelit ćemo sa svima izdavanjem "Priručnika za sreću" na čijoj će pripremi i obradi sudjelovati povjesničarka s dugogodišnjim iskustvom rada u izdavaštvu, profesorica hrvatskog jezika i komunikacijski specijalist te stručna suradnica, svestrana grafička dizajnerica.

U vremenu nesigurnosti i potpune osamljenosti čovjeka, sve u svrhu postizanja većeg dobra- sigurnosti i zdravlja drugih, Priručnik za sreću bit će, ne samo zanimljiva i poučna literatura, nego i neophodno pomagalo za ponovnu izgradnju odnosa- sigurnosti i povjerenja između pojedinaca, razreda, škola ali i šire zajednice kao osnovni vid brige društva  za emocionalno zdravlje pojedinca.

Za sreću je potrebno malo, ovaj put, možda je to malo baš ovaj "Priručnik za sreću".

Projekt u slikama

O našoj školi

Osnovna škola Velika Mlaka samostalna je škola, a u svom sustavu im a područni razredni odjel u Mičevcu. Pohađaju je učenici naselja Velika Mlaka i Veliko Polje, kao i učenici predmetne nastave iz naselja Mičevec. Škola je izgrađena 1990. godine.
U školi se provode razni projekti i izvannastavene aktivnosti. Zadnjih 20 godina u školi djeluje i učenička zadruga ,,Jabuka’’. Učenička zadruga je oblik dobrovoljne izvannastavne aktivnosti koja okuplja učenike i učitelje, u kojoj učenici stječu radne navike, poduzetničke vještine, odgovornost, razvijaju inovativnost, uče o suradnji, grade samopouzdanje i kreativnost. Osim poduzetništva jedno od načela učeničkih zadruga je ekologija i humanitarno djelovanje. U školi njegujemo zajedništvo i izvrsnost, a više od svega volimo biti aktivni.