Logo škole

OŠ "Dobriša Cesarić", Požega

Projekt: Put plastike

Od 22. veljače 2020. službeno su počele aktivnosti projekta "Put plastike" u OŠ "Dobriša Cesarić" u Požegi. Škola je ostvarila suradnju s partnerskom školom Julija Kempfa u Požegi. Glavni cilj projekta je povećati svijest učenika da svojim ponašanjem prema proizvodima od plastike direktno utječu na okoliš i održivi razvoj.

O projektu

Put plastike predstavlja učenički put od odvajanja ambalaže, upoznavanja s njenim svojstvima, mogućnosti recikliranja i ponovne uporabe.

PLANIRANE AKTIVNOSTI:

  1. Ulazna anketa (nulto stanje) - odrađeno
  2. Prezentacije na temu u RO-ima naše škole (aktualno)
  3. Prikupljanje nepovratne plastične ambalaže
  1. Posjet reciklažnom dvorištu Komunalca d. o. o
  2. Posjet firmi za obradu plastike "Drava International" Osijek (samo kontrolna skupina)
  3. Kreativne radionice za izradu eksponata od plastike (1. a, 2. a i 4. a)
  4. Izložbe u dječjem tjednu (listopad)
  5. Izlazna anketa

Hvala roditeljima na potpori i učenicima na angažiranju na očuvanju okoliša te borbi za održivi razvoj.

Malim koracima do velikih ciljeva!

Ovako učenik partner škole Julija Kempfa vidi problem. A vi?

Učeničke prezentacije o plastici

O našoj školi

Osnovnu školu „Dobriša Cesarić“ Požega pohađa 560 učenika podijeljenih u 24 razredna odjeljenja (od 1. do 8. razred). Škola je dobro opremljena, informatički prilagođena škola sa školskom knjižnicom, školskom blagovaonicom, 28 učionica i malom dvoranom. Radovi na novoj velikoj dvorani u zelenom okružju škole su pri kraju. Učenici škole i njihovi učitelji uvijek su spremni za nove projekte, sportskog duha i istraživački raspoloženi. Naša je škola poznata po manifestaciji “Cesarić u Cesariću” na kojoj su u 15 godina održavanja gostovali neki od ponajboljih hrvatskih književnika: Luko Paljetak, Enes Kišević, Miro Gavran, Sonja Polak, Siniša Cmrk i drugi. Naša škola ponosi se 8. manifestacijom Zelenog tjedna u kojoj se bavimo održivim razvojem na svim razinama škole uključujući lokalnu zajednicu.