OŠ „Vladimir Nazor“, Neviđane

Projekt: Tate za 5

U OŠ „Vladimir Nazor“ u Neviđanima na otoku Pašmanu provodi se projekt pod nazivom „Tate za 5“. Projekt je započeo u veljači 2020. i trajat će do listopada sljedeće školske godine. Iako će u aktivnostima sudjelovati baš svi učenici škole, glavnu riječ imaju učenici koji su dio projektnog tima - svi predsjednici razreda, predstavnici u Vijeću učenika te učenici odabrani za obradu medijskog materijala.

O projektu

U OŠ „Vladimir Nazor“ u Neviđanima na otoku Pašmanu provodi se projekt pod nazivom „Tate za 5“. Projekt je započeo u veljači kada je predstavljen na Učiteljskom vijeću i trajat će do listopada sljedeće školske godine. Iako će u aktivnostima sudjelovati baš svi učenici škole, glavnu riječ imaju učenici koji su dio projektnog tima. U taj tim su uključeni svi predsjednici razreda, predstavnici u Vijeću učenika te učenici odabrani za obradu medijskog materijala. Cilj projekta je, kroz zabavne i edukativne aktivnosti za očeve i djecu, stvoriti priliku za kvalitetno druženje očeva s djecom te ih potaknuti na bolju suradnju sa školom. Planirane aktivnosti će se održavati u školi, ali i po cijelom otoku. Također, sve aktivnosti koje će se provoditi su nastale kao prijedlog učenika ili očeva na sastancima održanim tijekom veljače. Tako će, na primjer, učenici drugog razreda ići brodom na drugu stranu otoka promatrati uzgajalište riba i delfine, a sve to na prijedlog jednog tate koji ima turistički brod.

U toj maloj otočkoj školi svi se vesele i super prihvaćaju priliku da se za djecu napravi nešto drugačije, poučno i zabavno.

Projekt u slikama

Projekt u medijima

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Neviđane - Naslovnica - TURNIR „ČOVJEČE NE LJUTI SE" - PRVI RAZRED I „TATE ZA 5"

TURNIR „ČOVJEČE NE LJUTI SE" - PRVI RAZRED I „TATE ZA 5" U okviru projekta LORA i školskog projekta „Tate za 5" održana je prva aktivnost. U srijedu, 26. ožujka 2020.g., učenici prvog razreda su sa svojim tatama sudjelovali na turniru Čovječe ne ljuti se.

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Neviđane - Naslovnica - PROJEKT LORA - „TATE ZA 5"

PROJEKT LORA - „TATE ZA 5" Početkom ove školske godine naša škola se prijavila za sudjelovanje u projektu LORA i prošla kao predstavnica Zadarske županije. „LORA - laboratorij održivog razvoja" projekt je kojim se planira na inovativan način izraditi i provesti programe obrazovanja za održivi razvoj za osnovne škole i organizacije civilnog društva (OCD).

O našoj školi

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ nalazi se na otoku Pašmanu, u mjestu Neviđane, na glavnoj otočnoj prometnici. Nastava se odvija samo u jutarnjoj smjeni, zahvaljujući tome što imamo modernu i prostranu školsku zgradu, koja je posljednji put rekonstruirana 2008. godine. Naročito smo ponosni na školsku sportsku dvoranu koja je opremljena svim potrebnim spravama i pomagalima za realizaciju kvalitetne nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

Naša škola je posljednjih godina postala prepoznatljiva po: kvalitetnim, maštovitim, sveobuhvatnim programima obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, humanitarnim djelovanjima; prije svega tradicionalnim posjetom Domu za stare i nemoćne Sv. Frane – Zadar uoči Božića, učeničkoj zadruzi „Boduli“ koja djeluje od 2010. godine i promiče očuvanje baštine i običaja našeg otoka, izvrsnom likovno-literarnom stvaralaštvu gdje ističemo našu učenicu Petru Lukačić - dobitnicu 1. nagrade na natječaju „Moja prva knjiga 2012.“ čija je slikovnica obavezna lektira za sve naše prvašiće, njegovanje zavičajnog govora u radu literarne skupine, te vrsni i kreativni rad naše likovne skupine „Mašta radi svašta“, svim ostalim aktivnostima, projektima, događanjima kojima uporno i s radošću svakodnevno ispunjavamo svoj glavni zadatak: kvalitetna škola danas, za kvalitetne ljude sutra, a među kojima naročito ističemo aktivnosti na unapređenju rada školskog Tima za kvalitetu i raznolik program obilježavanja Dana škole.

Više o školi pročitajte na poveznici.