COR_Logo_ikona

OŠ Dr. Stjepan Ilijašević, PŠ Slavoski Kobaš

Projekt: Suvenirko

Osnovna škola „Dr. Stjepan Ilijašević“, Oriovac , Područna škola Slavonski Kobaš od studenog 2019. godine provodi projekt „Suvenirko“. Nositelji projekta su učenici naše Područne škole od 1. do 8. razreda. Od velike važnosti nam je od samog početka suradnja s lokalnim udrugama. Najveću podršku smo dobili od Kreativne udruge mladih LIMES koja djeluje u Slavonskom Kobašu.

O projektu

COR_Logo_ikona

Glavni cilj ovog projekta je ponovno oživjeti školsku zadrugu i potaknuti učenike na poduzetničke aktivnosti kako bismo im pokazali da je moguće ostati i raditi u selu. Učenici će  osmišljanjem i dizajniranjem,  izradom i prodajom lokalnog suvenira s jedne strane upoznati svijet poduzetništva. Pri tome djelujemo i edukativno, učenici imaju zadatak osvijestiti i učenike i roditelje što je to održivi razvoj i koji su ciljevi istoga. Učenici Područne škole osmišljaju i izrađuju, uređuju edukativne materijale  za  svoje prijatelje u Matičnoj školi i roditelje na roditeljskim sastancima. Cilj je s jedne strane stvoriti kroz Zadrugu unikatni lokalni suvenir i njegovom prodajom osigurati Izvanučioničku nastavu učenicima članovima zadruge (poduzetnički duh) drugi i važniji cilj je podići opću svijest o održivom razvoju i potaknuti svakog pojedinca na djelovanje u njegovim mogućnostima. Sve ćemo ostvariti kroz sinergiju Škole i lokalne zajednice.

Sinergijom Škole i zajednice u kojoj škola djeluje u malom slavonskom selu sve je moguće.

Projekt u slikama

O našoj školi

Područna škola u Slavonskom Kobašu nalazi se u sklopu Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ iz Oriovca. Školstvo se u Slavonskom Kobašu kontinuirano razvija od 1809. godine te se škola razvijala kao samostalna škola. U drugoj polovici šezdesetih godina 20. stoljeća škola je postala područna škola, a matična škola postala je oriovačka. Područna škola sastoji se od škole, školske športske dvorane, sjenice – učionice na otvorenom, a u izgradnji je i školski vrt. Svake godine organiziraju se integrirani dani s lovcima (u rujnu), vatrogascima (u svibnju) te dan kad učenici uče o povijesti i razvoju Slavonskog Kobaša (u travnju). Učenici sudjeluju u mnogim izvannastavnim aktivnostima od kojih se ističu robotičari, vjeronaučna skupina, likovna skupina, dramska skupina i pjevački zbor.