slika

OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica

Projekt: Park Jagnjedovčec

Osnovna škola "Antun Nemčić Gostovinski" iz Koprivnice krajem 2019. godine započela je projekt pod nazivom „Park Jagnjedovčec“ u PŠ Jagnjedovec. Nositelji projekta su svi učenici PŠ Jagnjedovec i nekoliko učenika viših razreda matične škole.

O projektu

slika

Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica krajem 2019. godine započela je projekt pod nazivom „Park Jagnjedovčec“ u PŠ Jagnjedovec. Nositelji projekta su svi učenici PŠ Jagnjedovec i nekoliko učenika viših razreda matične škole.

Glavni cilj projekta je proširiti i obogatiti životnu sredinu djece u Jagnjedovcu. Projektom se želi poboljšati i unaprijediti kvaliteta obrazovanja i životna sredina djece ruralnog područja koja su u nepovoljnijem položaju u odnosu na djecu iz gradske sredine. Javljaju se otežani pristupi kulturnim, društvenim, sportskim i ostalim sadržajima koji se smatraju stanardnim i dostupnim sadržajima urbane sredine. Zato ovaj projekt uključuje postavljanje nove i poboljšanje postojeće infrastrukture školskog dvorišta.

Djeci i mještanima omogućit će se i povećati dostupnost edukativnog, sportskog i zabavnog sadržaja.

Projekt u slikama

O našoj školi

Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ iz Koprivnice dodijeljen je dijamantni certifikat međunarodnih Eko-škola kao nagrada za predani rad prve međunarodne Eko-škole u Koprivnici. Učenici aktivno sudjeluju u brojnim ekološkim projektima i aktivnostima učeći živjeti prema načelima održivog razvoja te tako postižu iznimne rezultate. Projekte inventarizacije i zaštite ugroženih vrsta, uspješno se realiziraju u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode, Hrvatskim botaničkim društvom, javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji i drugima. Škola sudjeluje u obilježavanju značajnih zelenih obljetnica i Dana Dunava na europskoj razini.

Učenici škole postižu brojne uspjehe u znanju i izvannastavnim aktivnostima. Školska oskarovska Filmska i video družina Mravec osnovana je 1995., članovi su djeca od sedam do petnaest godina. Radeći ostvaruju suradnju s gradskom mladeži u okviru Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice. Učenici bilježe brojna državna i međunarodna sudjelovanja i nagrade. ''Krijesnice'' su školski list škole. Kontinuirano izlaze punih 49 godina. U njima se bilježi vrijeme otimajući ga zaboravu. Prepoznatljive su po svom bogatom sadržaju i vizualnom izričaju, ne samo u Županiji nego i na državnom  nivou.

Škola je od 1997. aktivno uključena u GLOBE program. Uz GLOBE provode se i niz programa: Škole za Afriku, LARA, CAP, Otvoreni kišobran, Živim život bez nasilja, programe prevencije ovisnosti i za smanjivanje pojavnosti nasilja nad i među djecom, Cyberbullying, Učiti kako učiti, programe za darovite učenike... Izuzetna pozornost pridaje se očuvanju jezične, kulturne i religijske nacionalne baštine. Projekt Bašćanska ploča proslavio je Male glagoljaše.

Tradicionalno je jaka u sportu - osobito u nogometu,  ženskom rukometu, streljaštvu,  tenisu i ženskoj košarci. Škola je organizator nacionalnog natječaja za najljepši dječji putopis Putositnice, od 2013. kada je proslavljena 200. obljetnica rođenja Antuna Nemčića.

Škola je otvorena prema zajednici s kojom dobro surađuje. Priređuju se javne priredbe i koncerti, osjetljiva je prema potrebama drugih te se uključuje u humanitarni rad.