logo_word_(1)

OŠ Ludbreg

Projekt 1: Senzorni park

Glavni cilj projekta "Senzorni park" bio je obnoviti postojeću infrastrukturu parka te potaknuti učenike i učitelje da ga koriste u nastavne svrhe.

Projekt 2: Dječji hrvatsko-romski rječnik

"Dječji hrvatsko-romski rječnik" projekt je koji rješava jezičnu barijeru djece pripadnika romske manjine.

Senzorni park

Senzorni park

U Ludbregu je obnovljen i nadograđen Senzorni park, mjesto u dvorištu škole osmišljeno za boravak učenika na otvorenom i razvoj svih osjetila, odmor, zbližavanje s prirodom kroz rad na zemlji i oko biljaka. Učenici su tijekom jeseni, pod vodstvom svojih mentora, osvježili park bojom, izgradili i postavili klupice, kopali i uredili stazice, posadili drveće te pripremili i posadili uzdignute gredice.

 

Senzorni park je mjesto u dvorištu škole osmišljeno za boravak učenika na otvorenom i razvoj svih osjetila, odmor, zbližavanje s prirodom kroz rad na zemlji i oko biljaka te učenje kroz nesporednu stvarnost.

Projekt u slikama

Dječji hrvatsko-romski rječnik

rječnik

Nakon odabira riječi koje će uvrstiti u rječnik, u oslikavanje i pripremu rječnika uključili su se svi učenici produženog boravka, njih 72. Skupinu učenika koja je ilustrirala rječnik vodio je učenik 6. razreda kojeg je mentorirao volonter, djelatnik Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak”. U rječnik je uvršteno ukupno 212 riječi, 20 brojeva i 45 svakodnevnih fraza. Djeca romske nacionalnosti kojima hrvatski nije materinji jezik, koristeći rječnik moći će lakše razumjeti nazive za dijelove tijela, članove obitelji, životinje, pojedinu odjeću, predmete, voće, povrće, školske predmete i slično. Rječnik je tiskan u nakladi Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak” u 300 primjeraka koji su podijeljeni učiteljima, asistentima, učenicima OŠ Ludbreg, dječjim vrtićima na području Grada Ludbrega te udrugama i centrima na području Grada koji rade s djecom.

Da bismo nejednakost umanjili, a istaknuli ljepotu različitosti, rječnik će biti jedno od dodatnih sredstava za rad učitelja, asistenata i učenika u našoj školi.

Projekt u slikama

O školi

Osnovna škola u Ludbregu s djelovanjem je započela davne 1899. pod imenom Državna građanska škola u Ludbregu. Zgrada škole srušena je 1976. godine, a škola seli na današnju lokaciju. Ime škole postaje OŠ Dragice Kancijan i ono ostaje sve do 1990./1991. godine kada je škola preimenovana u OŠ Ludbreg, ime koji i danas nosi.

Danas OŠ Ludbreg ima 909 učenika u 33 redovna razredna odjela, 3 posebna i 6 odjela glazbene škole. Škola za učenike organizira i produženi boravak u ukupno 6 grupa.

Školska zgrada nadograđena je učionicama pa učenici nastavu pohađaju samo u jutarnjoj smjeni.

Više o školi pročitajte na poveznici.