Učionica iz snova

OŠ Kistanje

Projekt: Učionica iz snova

Osnovna škola Kistanje je početkom ožujka 2020. godine krenula s provođenjem projekta “Učionica iz snova”. Glavni cilj projekta bio je poboljšanje kvalitete odgojno-obrazovnog rada i razvijanje radnih navika.

O projektu

Nakon prikupljanja donacija, kako bi realizirali svoj projekt koji je jedim dijelom građevinski, OŠ Kistanje izgradila je svoju učionicu na otvorenom – iskopali su i izlili temelje te podigli drvenu konstrukciju. U osmišljavanju izgleda učionice pomogao im je volonter F. Berišić koji je napravio nacrt učionice. Nakon završetka građevinskih radova u kojima su pomagali učenici i roditelji, u školi su održali eko radionicu oslikavanja platnenih vrećica koju su vodili volonteri udruge Eko Krka, a sudjelovali su učenici 1.a i 3.a razreda. Volonter T. Golomejić je učenicima 5.a održao radionicu izrade suvenira od gipsa kako bi im približio rad lokalnih obrtnika. Volonteri iz Udruge Zvonimir iz Knina učenicima 1.a i 3.a održali su radionicu izrade božićnih ukrasa u kojoj su koristili samo prirodne materijale.

Projekt u slikama

O školi

Osnovna škola Kistanje smještena je u malenoj općini Kistanje, u srcu dalmatinske Bukovice. Relativno je mlada škola, s radom je započela 1997.g. Ove školske godine, nastavu pohađaju 182 učenika koji su raspoređeni u 18 razrednih odjeljenja. Nastava je organizirana u dvije smjene, jutarnju i popodnevnu.
Dosada smo sudjelovali u mnoštvu projekata, od kojih bi posebno izdvojili dva:

  • Projekt energetske obnove OŠ Kistanje
  • Projekt “Multikulturalnosti”

U projektu energetske obnove posebno bi izdovojili činjenicu da sad posjedujemo fotoenergetsku centralu, koja proizvodi struju iz sunčeve energije. Zahvaljujući tome i mi dajemo svoj mali doprinos očuvanju okoliša.
U projektu “Mulitkulturalnosit” sudjeluju tri škole, OŠ Kistanje, OŠ Laslovo (pokretač projekta) i OŠ Dežanovac. Sve tri škole se nalaze višenacionalnim sredinama te pokušavaju upoznavanjem različitih kultura, religija i vrijednosti omogućiti učenicima svojih škola kvalitetno obrazovanje.
Također smo ponosni što smo sudjelovali u akciji “Posadi drvo, ne budi panj”. Zahvaljujući velikodušnoj donaciji NP Krka koji su nam poklonili 18 sadnica mladih maslina, uspjeli smo posaditi maslinik u dvorišu škole, te nekoliko stabala smokava.