Čitamo održivo

III. OŠ Bjelovar

Projekt: Čitamo održivo

III. osnovna škola Bjelovar od 7.2.2020. godine provodila je projekt Čitamo održivo. Nositelji projekta bili su učenici od 2. do 7. razreda III. OŠ Bjelovar, a njihovi mentori vodili su izvannastavne aktivnosti. Glavni cilj projekta bio je potaknuti učenike od 2. do 7. razreda na čitanje s razumijevanjem.

O projektu

5

Projekt se provodio kroz niz aktivnosti povezanih s čitanjem. Proveli su gradski natječaj „Čitamo održivo“ gdje su učenici osnovnih škola grada Bjelovara u rječnike zapisivati nepoznate riječi i njihovo značenje te ih slali komisiji koja je od pristiglih riječi izabrala najbolje za kviz koji se održao 17. lipnja. Aktivnost projekta koja je najduže trajala bila je promocija čitanja na glas - učenici 2. c razreda zajedno s terapijskim psom Lunom čitali su priče na glas u knjižari Knjigica. Na samom početku projekta. u njegovoj promociji, pomogao je i poznati glumac Goran Navojec koji je učenicima pročitao ulomke dječjeg romana Šegrt Hlapić.

Dio učenika uz pomoć volontera izradio je čitalački kutak u holu škole te su prikupljali donacije knjiga i slikovnica koje će, kada situacija to dopusti, staviti u kućice za čitanje koje planiraju postaviti na javnim površinama u Gradu kako bi građane potakli na čitanje.

III. osnovna škola Bjelovar ovim projektom povećala je motiviranost učenika i građana za čitanje s posebnim osvrtom na čitanju s razumijevanjem.

Web stranica projekta

Čitamo održivo - snimke iz knjižnice

O školi

III. osnovna škola Bjelovar osnovana je 1955. g. Osim centralne škole ima i 4. područne škole: Galovac, Gudovac, Veliko Korenovo i Obrovnicu. Školu pohađa oko 700 učenika koji sudjeluju u raznim izvannastavnim aktivnostima ( dramska grupa, kreativna grupa, vezilje, informatika, novinari, likovna grupa, sportske grupe… ). U školi se svake godine održavaju razna događanja od: Dana grada, Dana kruha, Dana kravata, Svetog Nikole, Božića, Uskrsa. Sve završava sa svečanom proslavom Dana škole gdje prezentiramo sve uspjehe naših učenika i učitelja koje su postigli u školskoj godini.

Škola također sudjeluje u raznim projektima tijekom godina. Trenutni projekti koji su u tijeku: Volim III., Mala kreativna socijalizacijska skupina, Obogaćeni program za darovite učenike, Oni su drugačiji, Net za 5, Budi fin to je in, Čitanjem do zvijezda, Međuškolski književni kviz, Tulum s(l)ova, Bookmark Exchange Project, Čitanje ne poznaje granice, projekt Naša mala knjižnica, LORA projekt te Terapijski pas u razredu gdje se možemo pohvaliti da smo među prvima koji imaju integraciju psa u redovnoj i dopunskoj nastavi…

Škola je već duži niz godina domaćin Županijskog natjecanja iz matematike, a prošle godine iz fizike.

U školi radi 56 učitelja, 3 stručna suradnika i 14 administrativno - tehničkog osoblja. Ove godine smo u sklopu novinarske skupine napravili i E- časopis škole. Škola je jedna od najstarijih škola u Bjelovaru i može se pohvaliti da je iznjedrila i odgojila velik broj mladih ljudi, sportaša, ministara, glazbenika… Zato i imamo moto: „ Volim III. jer u nju samo najbolji kreću.„

Više o školi pročitajte na poveznici.