Održana je i druga edukacija učitelja i edukatora o održivom razvoju

Tri dana u studenom, točnije od 5. do 7. studenog, ponovno smo proveli u društvu učitelja i učiteljica iz cijele Hrvatske. Druga edukacija iz projekta "LORA - laboratorij održivog razvoja" održala se na Medvednici u hotelu Tomislavov dom te na Recikliranom imanju Vukomerić Udruge Zmag.

Prva dva dana edukaciju su vodile stručnjakinje iz područja održivog razvoja za obrazovanje Sveučilišta u Zürichu iz Švicarske.

IMG_5386
IMG_5627

Morana i Sara prenijele su sudionicima švicarska iskustva u provedbi programa održivog razvoja u osnovnim školama - znanstveno utemeljene radionice i savjete kako obrazovne sadržaje iz područja održivog razvoja prilagoditi djeci s naglaskom na vještine analitičkog i kritičnog razmišljanja, integraciju različitih disciplina u jedan kurikul, rješavanje problema, buduće tržište poslova iz održivog razvoja, znanost održivog razvoja u budućnosti te integraciju koncepata održivog razvoja u školski izborni kurikul.

IMG_5683

Nakon dva dana edukacije na Medvednici  četvrtak smo proveli na Recikliranom imanju Vukomerić. Teme predavanja koja su održali ZMAG-ovci bile su Uvod u permakulturu,  Održivo graditeljstvo i Društveni aspekti globalizacije.

IMG_20191107_100816
IMG_20191107_122320