Školski projekti

Projektom LORA planirano je da učenici u svojim školama sudjeluju u istraživačkom i praktičnom samostalnom projektu za održivi razvoj pod vodstvom svojih profesora i projektnih mentora. Cilj ovih projekata bit će rješavanje konkretnih okolišnih, društvenih ili gospodarskih problema u lokalnim sredinama diljem RH.

blond-blonde-bridge-214573

Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj omogućuje svim učenicima stjecanje znanja, vještina, stavova i afirmiranih vrijednosti potrebnih za oblikovanje održive budućnosti te ponašanja i stila života za prikladno djelovanje u društvu radi postizanja osobne i opće dobrobiti. Samostalni rad, pak, podržava razvoj vještina kao što su praktičnost, poduzetnost, inovativnost, kritičko promišljanje, sposobnost prilagodbe promjenama i sposobnost rješavanja problema.

Ovdje će biti objavljivani učenički samostalni radovi, kao i osnovne informacije njihovih škola. Aktivnosti i napredak projekata, osim na ovim stranicama, moći će se pratiti i u realnom vremenu jer će učenici voditi dnevnike rada on-line putem društvenih mreža, stoga pratite naše stranice i Biotekine društvene mreže za više informacija.